dimarts, 3 d’agost del 2010

Treball en equip



Donada la feina que estem fent en els darrers temps, fa dies que em faig una pregunta: és possible el treball en equip?, com s’arriba a fer-ho amb un grup de gent amb perfils i estils tant diferents? 

En la diversitat d’idees hi ha la riquesa, cadascú aporta unes experiències, punts de vista diferents; obertura als altres, passió per la feina, compartir il.lusions i projectes ens fa créixer, com a persones i com a grup. Crec que tenim massa por al grup, el nostre egocentrisme ens fa creure que el que sabem es el mes encertat i posem una barrera quan algú te idees contraries. 

A mi personalment la feina en equip m’ajuda a deixar de pensar que la meva és la veritat absoluta, a plantejar-me noves visions i maneres de fer i a reafirmar-ne d’altres. Treballar en equip vol dir ser capaç d’acceptar a l’altra, les seves opinions i maneres de fer, sempre i quan siguin raonables. Vol dir també saber compartir idees, moments, inquietuds, il.lusions i frustracions. No es fàcil treballar en equip, sobretot si no hi ha comprensió si no ens escoltem bé, si no “volem entendre” el missatge de l’altre i si estem enfoscats en veure en l’altre l’aspecte negatiu i no el que en vol aportar amb aquella manera de fer. 

Un altre aspecte difícil de treballar en equip es el sentit de crítica. Tothom té dret ha dir el que pensa, Però sovint es difícil d’acceptar que l’altre no pensa “ com jo”. I això ens fa mal i ens crea un sentiment automàtic de rebuig cap aquella persona. 

Si treballem tranquils, si estem oberts a noves situacions, canvis, renovacions, si pensem que en la nostra feina mai ho sabem tot, per molta experiència que tinguem, si pensem que treballar sols ens empobreix en contes d'enriquir-nos, és molt possible que encara que de vegades es donin situacions delicades, ho veurem tot des d'una altra perspectiva molt més positiva, I si és així l’ambient de treball serà per nosaltres molt més agradable. 

Treballar junts vol dir apartar pedres del camí en comptes de posar-les.