diumenge, 18 de juliol del 2010

l'Ajuntament s'oblida de l'antic poliesportiu.



Com qualsevol badienc que faci vida al seu municipi, de tant en tant m’agrada sortir a fer una volta pel barri. Quan ho fas, trobes cotxes mal aparcats, mal estat de la via pública i dels parcs infantils, carrers bruts i d’altres mancances per falta d’un manteniment adequat.
El que mai hagués imaginat és que unes instal·lacions municipals tinguessin tantes deficiències, ja siguin de manteniment, neteja i seguretat, com las que té l’antic poliesportiu. En principi ,segons el pla general aprovat, l’antic poliesportiu havia de ser enderrocat i així poder donar un altre ús a aquells terrenys. Però el temps passa i les instal·lacions continuen funcionant en un pèssim estat de manteniment i amb un risc afegit: la majoria d’usuaris, especialment durant aquesta època, són infants.


En primer lloc, com pot ser possible que a l’entrada de la piscina municipal hi hagi un bidó d’un producte químic etiquetat com “CLOR”, a l’abast de qualsevol? Els responsables em diran que estava buit, però aquest no és el cas. Això pot ser cert, però també pot ser que quedin residus d’aquest producte altament corrosiu. El cas és que aquest bidó no ha d’estar allà. Punt final.

Seguim el recorregut, i ens n’adonem que el que hem descrit anteriorment no és res més que la “benvinguda” al complexe. La deixadesa i falta de manteniment es fa més que evident a tots els racons de les instal·lacions:

Els excrements de gos obstaculitzen el pas fins arribar a les instal·lacions. Un cop dins, has de vigilar si vas descalç per la piscina, ja que les rajoles o estan trencades o estan “deixades anar” en un nombre considerable. Les escales per baixar o pujar a la piscina “olímpica” no ens ofereixen cap tipus de seguretat degut al seu lamentable estat. Les dutxes exteriors perden aigua. I això em fa pensar, més enllà del tema d’un consum sostenible i ecològic, en aquell increment d’un 40% en despeses de subministres dels pressupostos dels darrers anys, sobre els quals la regidora de CiU va demanar aclariments i tant va criticar. També podem parlar de les deixalles de bosses de menjar que hi ha per tot el recinte, tant a la piscina d’adults com a la d’infants, malgrat haver-hi unes normes clares a l’entrada que prohibeixen menjar dins.

Respecte a les “noves” pistes de tennis i frontó, la cosa no canvia. Malgrat el bonic “parche” que han realitzat en tres d’elles, les tanques estan en un estat deplorable i sembla que en qualsevol moment es puguin desplomar, ja que la sujecció actual és força deficient. Els seients estan trencats o deixats anar pel terra en la seva majoria, i les eines de manteniment disperses pel terra de les pistes.

L’accés al frontó entenc que ara és lliure, donat que la porta està literalment al terra, a uns metres de distància. Em va sorprendre la decoració de les parets de joc: els graffitis han estat encarregats per l’equip de govern?

Com colofó final, accés lliure al que havia estat la nostra estimada piscina coberta: les portes estan obertes per tot aquell qui ho desitgi, amb el conseqüent perill per a tots, especialment pels nens. L’estat d’aquesta instal·lació és més que lamentable i perillós, tenint en compte que la piscina està buida i que té uns metres de profunditat considerable. Si està en desús, com és que es pot accedir a ella amb total llibertat? Millor prevenir que lamentar qualsevol tipus d’accident que es pugui produir en ella.

Què passarà amb el nostre estimat poliesportiu? El deixem morir definitivament, o fem un bon pla de sanejament que ens retorni una de les nostres instal·lacions més emblemàtiques i familiars. Imagino que a l’equip de govern se li ha oblidat explicar a la brigada d’obres que l’antic poliesportiu continua pertanyent a Badia, i que a més, continua obert.