dissabte, 3 de juliol del 2010

Moció de rebuig a la sentència de l'Estatut

Des del grup municipal de CiU de Badia volem fer tot el que estigui a les nostres mans per tal de defensar el nostre Estatut d’Autonomia, l’Estatut que va ser aprovat pel nostre Parlament, per les Corts a Madrid, i aprovat pels catalans i catalanes en referèdum. Amb aquest objectiu, durant el passat ple municipal de juny, vam defensar una moció on posàvem de manifest el nostre rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional. La moció, que va ser aprovada per majoria amb els vots favorables de CiU, PSC i ICV-EUiA (el PP es va abstenir,a l’igual que l’AEB), diu el següent:



Moció contra la sentència del Tribunal Constitucional en relació l’Estatut de Catalunya

MOCIÓ que presenta el grup de CiU al ple d’aquesta corporació. 

Atès que el 28 de juny de 2010 el Tribunal Constitucional ha dictat sentència sobre el recurs presentat pel Partido Popular contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

Atès que ha estat un procès polèmic, protagonitzat per un Tribunal deslegitimat, que ha provocat un desgast politic sense precedents, en veure’s qüestionada la Llei de lleis del Poble de Catalunya, refrendada per les Corts Generals, el Parlament de Catalunya i el mateix poble en referèndum.

Atès que el recurs interposat pel PP impugnava el preàmbul, 114 dels 223 articles del text i 9 disposicions addicionals i tres finals de l’Estatut, però, a més, posava en entredit el nostre sistema institucional i d’autogovern, i fins i tot, feia perillar l’encaix de Catalunya amb la resta d’Espanya, basada en el pacte i la concòrdia.

Atès que el TC, finalment ha anul·lat 14 articles, reinterpreta altres 23 i això suposa una retallada considerable a la columna vertebral i als principals eixos de l’Estatut, i ha suposat una retallada al nostre horitzó nacional i d’autogovern

Atès que no s’ha respectat la voluntat del poble de Catalunya expressada democràticament el 18 de juny de 2006, quan va votar de manera favorable al nou Estatut de Catalunya, mostrant així el seu suport.

En relació als antecedents exposats els sotasignants proposem al ple l’adopció dels següents ACORDS:

PRIMER.- Mostrar el rebuig de l’ajuntament de Badia del Vallès a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut.

SEGON.- Mostrar el suport de l’ajuntament de Badia del Vallès a les resolucions que de manera majoritària es prenguin al Parlament de Catalunya en la sessió monogràfica que es celebrarà els propers dies.

TERCER.- Instar a la ciutadania del nostre municipi que participi de manera massiva a la manifestació convocada pel proper 10 de juliol a les 18h.

QUART.- Comunicar l’adopció d’aquests acords al Parlament de Catalunya al Govern de la Generalitat, al Govern espanyol i a les entitats municipalistes Cataluny.