dilluns, 26 de juliol del 2010

El país té gent i energies per fer un canvi en profunditat


Artur Mas: "El país té gent i energies per fer un canvi en profunditat, d'actituds i de mentalitat"
El líder nacionalista denuncia que “hem hagut de veure el president de la Generalitat fent d’escolanet d’un Zapatero al que ningú creu enlloc del món”

El president de CiU, Artur Mas, ha assenyalat aquest migdia que “molta gent vol un canvi, però no només de govern; també d’actituds, de mentalitat, de gent, per a que es facin coses diferents, que el canvi sigui en profunditat. El país té energia, gent, massa crítica. No s’hi poden posar molts diners, però sí idees, actituds, exemple. No som una gent per anar en contra, sinó a favor d’un país i a favor d’un projecte”.

Mas ha fet aquestes afirmacions al Consell Nacional de CiU, que aquest matí ha aprovat les candidatures que la federació presentarà a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. El líder nacionalista ha expressat que “vull donar les gràcies a l’exèrcit resistent, que és el que ara ens portarà a la victòria”: “Hem demostrat que CiU no només és capaç de resistir, sinó que és més que un partit de govern, és una manera de sentir i expressar el que representa Catalunya, el sentiment majoritari que el 10 de juliol va omplir els carrers de Barcelona”.

Mas ha explicat que “el segon tripartit ha estat una cosa diferent del primer, una barreja d’ambicions personals i fòbies partidistes. Havia de ser el tripartit de l’ordre i la gestió, poc soroll, fet i no paraules, i van tenir la clarividència de batejar-lo com “govern d’entesa”, amb el partit del vicepresident demanant eleccions anticipades”. “Està acabant com un naufragi i criden Zapatero per defensar-lo, un home que ningú no es creu. Hem hagut de veure el president de la Generalitat fent d’escolanet d’un polític sense cap credibilitat, ni aquí ni enlloc del món”, ha subratllat.

“Exigiré actuar amb gran comprensió, amb molta generositat i professionalitat. A més, cal saber per què es fa el que estem fent”, ha afirmat Mas, “no és un problema de gestió o de tècnica: son els ideals, els horitzons i els somnis col·lectius. Els gestors es pregunten com i quan; els líders es pregunten el què i el per què: Catalunya, els seus horitzons i els seus somnis de llibertat”.

Artur Mas ha tornat a la idea del govern dels millors, afirmant que “soc conscient que a CiU hi ha la millor gent, però si algú respon a aquesta idea els anirem a buscar”. Avui, però, ha avançat una passa: “Faig una crida a la gent que no s’implica en política, però que quan tenen problemes ens venen a veure, els faig una crida per a que si els venen a buscar facin un pas al front per la causa de Catalunya. Que no mirin al front o al costat, sinó que es preguntin què fan ells pel futur de Catalunya”.

Mas ha constatat que “al país hi ha moltes cendres, però hi ha més flames enceses que cendres apagades: gent que lluita per les seves empreses, el teixit associatiu que fa una tasca voluntària sense demanar res a canvi...”. “Quan veus el 10 de juliol, arribes a la convicció que hi ha una riuada de gent que sent el país profundament. Si arribem al govern, tenim la obligació de lluitar per aquesta gent”, ha afegit.

Artur Mas ha acabat la seva intervenció afirmant que “hem estat 30 anys en una direcció, la d’intentar fer d’Espanya un estat plurinacional, però els poders de l’Estat ens han dit que no ens volen tal com som. Posem rumb a Ítaca, cap allà on una majoria del poble de Catalunya vulgui”. “Si nosaltres no hi arribem, tenim l’obligació de deixar-ho preparat per a que els que vinguin darrera hi puguin arribar”, ha conclòs.