divendres, 1 de gener del 2010

Modificació del reglament del Consell Municipal de Sanitat i Salut pública



Durant el ple ordinari del mes d’abril es va aprovar per unanimitat la modificació del reglament del Consell Municipal de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament de Badia. Els motius pels quals el grup municipal de Convergència va votar-hi favorablement són els següents:

D’una banda, amb aquesta modificació s’elimina el caràcter restrictiu del Consell i s’amplia la participació ciutadana. Fins ara, només les entitats i associacions locals, juntament amb els càrrecs electes, podien tenir veu i vot al Consel. A partir d’ara, tots els ciutadans de Badia podran participar-hi, i els partits polítics podran designar a qui considerin oportú. D’aquesta manera, s’aconsegueix una major gestió de la feina feta a les diferents comissions. Des de Convergència defensem que en un àmbit tan important com és el de la salut pública, és prioritari donar més amplitud de participació.

D’altra banda, s’amplien les funcions i competències dels diferents grups de treball. Amb la modificació del reglament, les diferents comissions adquiereixen més autonomia i, a la vegada, més responsabilitat. Considerem que un Consell Municipal de la Salut ha de ser molt més que un organisme consultiu: les conclusions a les que s’arribin i les diferents propostes de treball no poden de ser estèrils. I en aquest sentit, defensem que la persona més adient per exercitar el paper de secretària del Consell ha de ser la tècnica de salut, i no una persona dels serveis d’administració de l’ajuntament. És essencial que la responsable de dur a terme el seguiment de les diferents comissions sigui una especialista en la matèria, coneixedora del territori i de les diferents situacions i problemàtiques vinculades a la temàtica del Consell.